måndag 7 april 2008

diskussionsuppgift 2


Det som jag tror är effektivast i praktiken är om människor med olika kompetens och erfarenheter arbetar ihop, för att få ett så brett spektrum av kunskap som möjligt. Sen går det även att nå fram till ett bra mellanting bland människor med samma kompetens också. Såsom jag, Jenny och Hanna, vi har skrivit många arbeten tillsammans och har efter mångt och mycket kommit fram till en arbetsform som stärker allt som vi är bra på och undviker våra svagare sidor. På grund av detta arbetar vi väldigt effektivt tillsammans, men våra arbeten blir o andra sidan väldigt inriktade till kognitionsvetare och för att förstå dem krävs en viss förkunskap, som till exempel vad Alignment och White Space är(alignment= att alla ikoner är placerade som på rad utefter gränssnittet kort förklarat och White Space= att man använder sig av det tomma utrymmet i gränssnittet för att skapa luft och lätt översikt. Till exempel när man skriver ett nytt blogginlägg, brevid rutan som man skriver i är det vitt, det är ett exempel på White Space).
Om man vill ha ett arbete som så många som möjligt skall kunna ta till sig och förstå av, är det effektivt att blanda så mycket olika kompetenser som möjligt. Det har Peter också pratat om, att sprida sin kunskap, genom att dela med oss av vår kunskap lär vi oss mer. Om personer med olika kunskap skall arbeta tillsammans och skapa något så sprider de sin kunskap vidare.

1 kommentar:

Lärare - Digitalt instruktionsmaterial sa...

Hoppeti!

Vilket bra inlägg du gjort i denna diskussionsfråga. Jag gillar att du är medveten om både för- och nackdelarna med att samarbeta eller inte samarbeta med liknande kompetenser!

Keep up the good work!